Choď na obsah Choď na menu
 


 

Tak ako sa deň míňa s dnom, stáva sa realitou,

že sa rok 2020 stáva minulosťou.

 

Bol to rok vírusu, ktorý zmenil všetko okolo, bol to rok keď nás vírus obral o množstvo akcií a množstvo pekných chvíľ v kruhu priateľov.

Bol to rok keď vládu zlodejov vymenila vláda neodborných plagiátorov so šašom na čele.

Bol to rok, keď sa zavreli hranice a nám zrušili biky v Čiernej hore i letnú dovolenku v Alpách.

Bol to rok, keď nás na jar štrajchla prvá vlna koronavírusu a naplno zasiahla na konci roka druhá.

Bol to rok, keď sme po prvý raz prišli o dlhoročných priateľov z našich radov, v lete prehrala boj so zákernou chorobou Janka Plevková a ku koncu roka odišiel do horolezeckého neba i Maroš Buzalka.

Bol to rok v ktorom z oddielových akcií stojí za zmienku januárový Slovenský raj u Vojta, víkend na chate v Žiarskej doline, zraz VhT na Pílach, zraz VhT v Tatroch, Rumanov štít s Gánkom, Martinovka a hlavne jesenné stretnutie na Brnčálke, kde sa nám zadarili Medené lávky i Karbunkulový hrebeň.

Bol to rok, keď sme si zvykli na rúška i rozostupy, bol to rok neistoty a strachu, bol to rok, keď nás občanov náš vlastný premiér urážal, vydieral a vyhrážal sa nám, bol to rok, keď odstavili ústavný súd a pomenili ústavu, bol to rok, kedy sa Slovensko zadĺžilo na večné časy, bol to rok, keď dorazila nová vakcína u ktorej len čas posúdi či bola dobro, či zlo.

Bol to rok, ktorý sa už poberá a do toho nového 2021 Vám všetkým prajem pevné zdravie, hodne šťastia i lásky, zdravé kolená, hodne trpezlivosti i tolerantnosti, kus zdravého rozumu, kopec priateľov a hlavne nech cesta vaša nestratí svoj smer.      

                                                                      

                                                                                                   Ďuro