Choď na obsah Choď na menu
 


 

Slovenský raj 2020

 

9. - 12. 2020

Už tradične zahajujeme rok trojkráľovým Rozsutcom s po ňom trávime víkend u Vojta v Slovenskom Raji. Tento rok nás bolo pomenej, ale zas bolo viac miesta v kuchyni a nečakalo sa toľko na sprchy.

Prišli sme v piatok tromi autami a traja dôchodcovia prišli prvý vlakom. Ubytovali sme sa a večer trochu potiahli, Jožko gitaroval, Vilko bubeníkoval, no dalo sa, ale Peťo evidentne chýbal.

V Piatok sme šli neštandardne Prielom Hornádu cez Letanovský mlyn a cez Kláštornú roklinu na Kláštorisko, po modrej dolu. Snehu moc nebolo, ale ladu bolo celkom dosť, mali sme róžovky, miestami to bolo aj náročnejšie, trasu šlo viacero ľudí prvý raz a hodne sa páčila.

Skončili sme v Lesnici na geniálnej fazuľovici a chlebe so šmalcom. Večer sme zase potiahli.

Ráno sme vyrazili autami na Pílu a šli sme hore Pieckami, niektorí už obuli aj veľké mačky.

Pod veľkým vodopádom to bolo pekne vyľadnené, ale na lezenie ľadov to nebolo. Ha rebríku sa mi zadarilo, kúsok nad zemou sa ma niečo opýtali, som sa k nim otočil, noha sa mi na ľade zošmykla z priečky a vinklovým škeblíkom som dostal pod koleno, zrovna tam, kde je pod kožou kosť,  poškodil som cievu, začalo to puchnúť a navierať.

Ešte to bolo k autu dve a pol hodiny, ale nejako som došiel. Zastavili sme sa v Lesnici, dal som si pirohy. Na chate prebiehali štandardné činnosti, ale ja som zaľahol, neskôr som sa pripojil k ostatným.

V nedeľu boli ostatní ešte na Sovej skale, ja som už pauzoval. Došiel Vojto s Ludmilou, tak sme trochu poúradovali, pokecali i posedeli.

Bola to vydarená akcia i keď sa potvrdila stará pravda, že netreba byť lenivý, na veľkých mačkách by sa mi to nestalo i keď je pravdou, že to bola moja nepozornosť i keď len pár sekundová.

Noha doma popuchla poriadne, bol som u lekárky, potom na chirurgii, na rontgéne, na sone ciev, diagnóza veľký krvný výron do nohy od kolena dole, omodrelo mi i chodidlo a prsty, dva týždne to riadne puchlo a potom ešte dva kým sa vstrebávajú zrazeniny.

 

81882805_1086578288345669_453789764705845248_n.jpg