Choď na obsah Choď na menu
 


 

 


 

41. KST cyklozraz Ružomberok

 

29. 8. - 1. 9. 2019
Na zraze sa zúčastnilo desať členov klubu VhT plus, presúvali sme sa siedmi autami a traja po železnici. Ubytovaní sme boli na internáte Ruža a stravovali sme sa v drevenici, asi pol kilometra vzdialenej, aj ubytko, aj strava boli super.


Vo štvrtok sme boli na zahájení v stane pri obchodnej akadémii, kde bola aj organizačná základňa. Zostali sme aj na zábavu, hrala živá kapela a boli fakt dobrý, hrali staré hity.
V piatok sme piati vyrazili na C1 dlhú 75 km s prevýšením 1900m, trasa viedla cez Čutkovo na Jamu a cez Sedlo pod Červeným Grúňom do Ľubochnianskej doliny, tou až ku Vyšnému Tajchu, potom dolinou dole do Ľubochne a cez Svošov a Hrboltovú späť do Ružomberka.
Prvá tretina bola hustá, jazdilo sa v teréne, hodne do kopca, miestami bolo blatko, miestami sa ťažilo drevo, na trase nás bolo asi deväťdesiat a občas sa aj zavadzalo. Počko bolo super.
V Ľubochnianskej doline bol už slušný asfalt, mierne to stúpa, ale je to dosť nekonečné, na vyšnom Tajchu sme dali pauzu, niečo sa zajedlo a niečo pofotilo. Dolinou sme zbehli rýchlo a v dedine sme dali pivečko i držkovú poniektorí.


Zahrievalo a mraky sa zbiehali, tak sme vyrazili domov. Prešli sme rieku a vracali sa po pravom brehu cez dediny i stavbu diaľnice. Chytila nás prehánka, ale schovali sme sa na staničke Komjatnej.
Druhá skupina vyrazila na Malatinú, trasa to bola C2 a mali toho tiež celkom dosť.
Po dobrej večeri sme oddýchli a večer sa hralo za recepciou, ale vraj bola i diskotéka na obchodnej.


V sobotu sme my piati vyrazili na Malatinú, Paľo s Magdou šli na Bešeňovú a ostatní šli okolo Mary. Naša trasa šla cez Lúčky na Vrchvartu a cez Osádku do Malatinnej, vracali sme sa vcez Bobrovník a Bešeňovú. Trasa mala 57 kilometrov so stúpaním 1100 metrov.
V Lúčkach sme sa zastavili na pivo, trochu zmiasť krčmárku i pod vodopádom foto urobiť. Dolina za Lúčkami bola super, moc pekná, dobrý asfalt, príjemné stúpanie, ale padák z Vrchvatry do Osádky bol brutálny, skoro ako následné stúpanie za dedinou, stopäťdesiat výškových,  12% stúpanie, celkom sme si zanadávali.
V Malatinnej sme dali pivečko a už pohodovo klesaním cez Bukovinu a Bobrovník dorazili k archeoskanzenu Havranok, ktorý sme si prešli napešo. Na hrádzi Mary sme streli Svidničanov, časť trasy cez Bešeňovú sme sa zviezli s nimi.


Po príchode do Ružomberku sme sa zastavili na držkovú v ľudovej jedálni, dal som si aj maďarák, bol super i keď bo l s ryžou, zastavili V Malatinnej sme dali pivečko a už pohodovo klesaním cez Bukovinu a sme sa i na pivo, kam za chvilu dorazil aj Jarko s Dorčou. Boli so sebou moc spokojný, lebo Dorča dala celú trasu okolo Mary, cez 75 km.


Prešli sme sprchou a boli sme na večeri v drevenici, to už bolo moc a ostalo mi ťažko na žalúdku.
Na izbe sme zaľahli a zdriemli do ôsmej, potom sme šli na zábavu, mala byť do druhej, ale ukončili to po desiatej, že vraj sa okolo bývajúci sťažovali. Ešte sa špekulovalo hrať na intráku, ale nakoniec z toho nič nebolo.


V nedeľu sme sa pobalili po raňajkách a vypratali izby. Na bikoch sme sa presunuli pod lanovku, ktorou sme sa vyviezli aj s bikami do polky Malinovho Brda, neplatili sme, bolo to v ponuke zrazu.
Cez sedlo sme sa prehupli do Vlkolínca, poobdivovali dedinku a skončili na pive a kapustnici. Popri riečke sme sa vrátili do Ružomberka k intráku, naložili biky a vyrazili domov.


Bol to moc pekný cyklozraz, fakt sa mi to ľubilo, usporiadatelia sa snažili, trasy boli zaujímavé a zišlo sa nás tam kopec známych zo zimných zrazov.

 

 

img_20190831_113641.jpg