Choď na obsah Choď na menu
 


11. 3. 2017

Oravská Lesná

     

Oravská Lesná



11.3. 2017 sme sa zúčastnili v Oravskej Lesnej na poslednej bežkovej akcii poriadanej Oravským regiónom. Nazbieralo sa nás za dve autá. V mojom: Ja, Milka, Malina, Janka Plevková. S Róžom: Matlovič, Gažová, Mikeštík.

U nás na "dolniakoch" po snehu už nebolo ani chýru ani slychu. Už cestou nás sprevádzal poprašok cez dediny ktoré sme prechádzali. Aj v Oravskej Lesnej v dedine sa to schyľovalo k jari.

Po zaregistrovaní a uvítacom štamprlíku sme sa cestou dostali nad dedinu kde sme už nahodili lyže pokračovali smerom ku zjazdovke, pod ktorou nás čakala tradičná šiška s čajom.

Nad vlekom sa tradičná trasa zmenila a odklonila sa vľavo a smerovala ku zastávke úvraťovej železničky. Odtiaľ sme sa krásnym čerstvo zasneženým lesíkom dostali na Slovensko-Poľsku hranicu.

Pred tým občerstvovačka - párky čaj hriatô. Úsek to bol zaujímavý. Závejový, miestami krkolomný, miestami stúpajúci, veď sme vystúpali do 1077 m, jednoducho turistický! Však Janka Plevková to po akcií aj okomentovala.

Odmenou za námahu krásna zasnežená mierne klesajúca cesta, ktorá nás doviedla ku spodnej stanici sedačky. A keď musím poznamenať, že ku koncu už sem tam kde svietilo už vytŕčal aj nejaký ten kamienok. Znovu sme sa vyviezli sedačkou a úspešne sme sa dostali do kultúrneho domu.

A tam sme zakončili nielen oravskú ale aj túto lyžiarsko-bežkársku sezónu.

                                   Takže bežkám zdar a tešíme sa na ďalšiu sezónu.

                                                                                                                                    Jozef P.

 

Náhľad fotografií zo zložky Erdútky