Choď na obsah Choď na menu
 


 

Ako klub Vhtplus skoro o troch inštruktorov prišiel, alebo ako si expredseda u nás bačoval.


Náš klub mal v roku 2015 dvoch inštruktorov, Lorenčíka s  Radosom a samozrejme metodika majstra športu Gusta Machatu, ktorý už pre pokročilý vek inštruktorskú činnosť nevykonáva.
Vo februári 2016 sme sa celkom náhodou dozvedeli, že Vojto Jeremiaš robí kurz inštruktorov a jediný z nášho klubu je prihlásený náš expredseda Víťalij Zajec, bolo to dva týždne po  výročke, kde nás o týchto skutočnostiach neinformoval, hoci o kurze vedel už od konca roku 2015.


Mali sme na neho dve otázky:
A -  prečo nie je na kurze prihlásený Sloboda, ktorý mu počas roka viac krát otvorene povedal, že si ten kurz chce urobiť, VHT ovláda, robí to aj počas roka, má x štvortisícoviek, včetne 2 x Matterhorn,  lezie šestky, len nemá papiere
B - kto navrhol na kurz jeho, ktorý vht  viac menej nerobí, nemá výstroj, pri práci s lanom som ho videl len na kurze, za posledný rok spravil len Šíp a Rysy, dohromady má na konte len Mont Blanc s Partizánčanmi, asi v roku 2013.


Na prvú otázku nám odpovedal, že ho Peťa informovala, že si Sloboda bude vybavovať kurz sám, že jej to on povedal.  Ľubo sa s Peťov na túto tému vôbec nebavil a tak nevieme korektne posúdiť, či a prečo klamala Peťa, ktorú poznáme ako serióznu osobu, alebo či je to len ďalšia Viťová majstrovská výhovorka, kde zase hádže vinu na druhých.
Na druhú otázku nám odpovedal Gusto, že to on navrhol Víťa do kurzu za odmenu za vykonanú prácu v klube.
Môj názor je jednoznačný, inštruktori by nemali byť vyberaný podľa zásluh, ale jednoznačne podľa výkonnosti  a činnosti, iný výber je neprofesionálny a tak sa potom môže ľahko stať, že skupina v ťažkom teréne, ktorú má inštruktor viesť, nakoniec ratuje inštruktora, čo sme už tiež zažili.

Môj názor je, že tam Víťo nemal čo robiť, nie preto, že ho nemám rád, ale preto že Vht nerobí, preto nemá ani zakúpenú výstroj, liezť na skaly tiež nechodí a ani to v budúcnosti u neho nie je pravdepodobné.


C - Na kurze inštruktorov sa Ľubo dozvedel. Že už rok prebieha výmena preukazov inštruktorov, že boli informovaní mailom všetci predsedovia klubov a termín na výmenu už vlastne uplynul. Informácia nás prekvapila, lebo fakticky mne a Radosovi prepadli papiere inštruktora. Zisťovali sme kto mail posielal a prečo predseda nášho klubu nič nedostal, lebo Víťo sa dušoval, že nič nedostal.
Mail posielala Maja Šulková a preposlala nám ho, tak máme stopercentne potvrdené, že bol Víťovi doručený.
Na otázku prečo nás teda neinformoval nám odpovedal, že to musel skrátka prehliadnuť, že má dvetisíc neprijatých mailov a že to sa stáva. Prísť o preukaz pre takúto blbosť je zarážajúce.
Takéto veci sa skrátka stávajú a asi by sme mu aj verili, ale keď si dá človek tieto tri veci do súvislosti, zrazu sa veci vykresľujú trochu inak

A   +   B   +   C   =   jediný inštruktor  klubu Vht plus  - ing. Vítalij Zajec

Vyzerá to tak, že si niekto plánoval posilniť pozíciu v klube aj za cenu podrazov, zatajovania informácii a klamstiev.


Nakoniec mu to ale nevyšlo, pretože sme ho odvolali, Ľuba sme na kurz dohlásili a naše papiere sa nám podarilo za pochopenia kompetentných orgánov obnoviť.


Víťo si nakoniec kurz nedokončil zo zdravotných dôvodov, teda výsledok jeho plánov by bol taký, že by sme v tejto dobe už nemali ani jedného aktívneho inštruktora v klube.


Takéto sebecké jednanie predsedu, keď uprednostňuje svoje záujmy pred záujmami klubu je skutočne odsúdeniahodné a takýto človek by asi v klube nemal zastávať žiadnu funkciu.

toto nie je útok na určitú osobu - toto sú len zhrnuté fakty a vyvedené závery

                                                                                                                                  Lorenčík Juraj